Στις βιβλιοθήκες του κόσμου

Δημοσιεύτηκε από στο Τα Νέα μας την Δεκέμβριος 17, 2017 . 0 Σχόλια.

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ ΤΟ 2017
Προτάσεις, επισημάνσεις, ταξινομήσεις, διαθέσεις
Για τρία συνεχόμενα ένθετα του «Ανοιχτού Βιβλίου», κριτικοί λογοτεχνίας, φιλόλογοι, δοκιμιογράφοι, πανεπιστημιακοί, πεζογράφοι και ποιητές θα διακρίνουν τα σημαντικότερα βιβλία της απερχόμενης χρονιάς.
Βιβλία που κέντρισαν τον ειδικό ή τον απλό αναγνώστη, βιβλία που διανοίγονται σ’ ένα ευρύ φάσμα ιδεών, έκφρασης, αλλά και συνομιλίας, υπέρβασης ή ρήξης με άλλα βιβλία, βιβλία νεότερων ή παλαιότερων συγγραφέων, βιβλία που αξίζει να διαβάσετε ή να χαρίσετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα.
Σήμερα παρουσιάζονται οι ενότητες: Φιλοσοφία (από τον αναπληρωτή καθηγητή Πολιτικής Φιλοσοφίας στο ΑΠΘ Αρη Στυλιανού) και Ξένη Λογοτεχνία (από την κριτικό λογοτεχνίας Αννα Στασινού).
Αυτή την εβδομάδα φωτογραφίες τoυ Χάρη Παπαδημη­τρακόπουλου και του Κωνσταντίνου Πίττα κοσμούν τις σελίδες μας.
Ξένη Λογοτεχνία
Σύγχρονες, ισχυρές φωνές
Η Ασλί Ερντογάν, πρόσφατα βραβευμένη με το Βραβείο Σιμόν ντε Μποβουάρ για την ελευθερία των γυναικών, μέσα από τον σεφερικής πνοής τίτλο «Μήτε κι η σιωπή είναι πια δική σου» (μτφρ.-εισ. Ανθή Καρρά, εκδ. Ποταμός) δεν αποτυπώνει μόνο, στο ανάποδα φυλλομετρημένο ημερολόγιό της, την κατάλυση στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων στη γείτονα χώρα, αλλά σωματικοποιεί τον τρόμο και την οργή γυμνά και αδιαμεσολάβητα.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ
   Μισέλ Φάις, Αννα Στασινού, www.efsyn.gr, 17.12.2017

Τελευταία Ενημέρωση: Ιανουάριος 11, 2018

Σχόλια

Σχολιάστε

Απαντήστε

* Όνομα:
* E-mail: (Αδημοσίευτο)
   Website: (Url με http://)
* Σχόλιο: