Σελ.: 156
«Όταν ο Αντονίν Καρέμ έβαζε τις βάσεις της σύγχρονης ζαχαροπλαστικής στην ταραγμένη μεταεπαναστατική παρισινή κοινωνία, δεν φανταζόταν ότι 250 χρόνια μετά, ελάχιστα θα άλλαζαν στις σημερινές κουζίνες».
Τη Δέσποινα Αντύπα την ξέρω λίγο και τη γνώρισα πολύ. Κυρίως με εντυπωσίασε ο τρόπος που κρατούσε αποστάσεις με μια ευγένεια πολυσήμαντη – σπάνια. Τη γνώρισα σε ένα περιβάλλον δημοσιογραφικό που δεν φημίζεται… για την ευαισθησία του.
Διαφύλασσε τον εαυτό της από την πολύβουη συναγωγή, δίχως να γίνεται απόμακρη, αλλά με μια φυσικότητα αυθεντικής ευγένειας, διακριτής ακόμα και στους ηλιθίους. Η ίδια ήταν φτιαγμένη από σωστές δόσεις – αυτές του μέτρου – που παρασάγγας απέχουν από το μέτριο, και ορίζουν το ακριβές και το σπάνιο, τη σωστή πολύτιμη δόση – ό,τι δεν περισσεύει, για να γίνει βάρος, λίπος, αναίδεια κι εμπόδιο.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ
ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖAΚΗΣ, www.topontiki.gr, 24.12.2018
Το καλάθι σας είναι άδειο!